Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

SENYALITZACIÓ TURÍSTICA

Durant els tres  darrers anys s’ha portat a terme, des de l’ajuntament de Mas de Barberans, una important tasca de senyalització. Vam començar amb el cartell del punt d’acollida de visitants situat a la zona de la bassa.

 Al 2020, amb la remodelació de la pàgina web es van incloure els diferents itineraris: https://masdebarberans.net/turisme/10-raons-per-venir/itineraris-en-cotxe-a-peu-i-en-bici/

Als itineraris gairebé s’ha actuat a tots ells: s’ha senyalitzat el camí de la Punta de la Llobatera, s’ha creat l’itinerari circular de les Andorres amb la senyalització adequada i un panell explicatiu a la basseta de la Cogulla. Al mirador dels Tossals, s’han canviat dos panells explicatius i se n’ha elaborat un de nou amb una vista panoràmica de l’horitzó, a més de col·locar diferents plaques explicatives de les plantes que s’hi poden trobar. Al pont de les Canals, s’ha millorat la senyalètica de l’itinerari i s’han instal·lat dos panells: un a les restes que es troben abans d’arribar al pont i l’altre al pont mateix.

A la font de les Piques també s’ha instal·lat un panell explicatiu. Al Racó de les Fibres Vegetals, s’han canviat les plaques que el pas del temps havien fet mal bé. S’ha creat l’Hort Sonor amb un panell explicatiu i les plaques a cadascuna de les plantes. Recentment,  s’han instal·lat dos tòtems, a punta i punta del poble, per tal d’informar de tots els negocis, punts patrimonials d’interès i serveis del municipi. També s’ha reforçat, dins del poble, la senyalètica del punt d’informació del Parc Natural dels Ports, de la biblioteca i del Punt d’Informació Juvenil.

S’han rebut diferents ajuts per portar a terme tot aquest projecte per part de la Diputació de Tarragona. Totes les diferents fases del projecte s’han executat mitjançant l’empresa d’educació ambiental Arabogues i amb la col·laboració del personal de l’ajuntament de Mas de Barberans.