Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

El Parc Natural dels Ports i la reserva de la biosfera

Els Ports són un massís calcari de relleu escarpat i abrupte que ha estat humanitzat des de temps prehistòrics. El massís presenta muntanyes destacables per la seva alçada i singularitat, amb una important àrea superior als 1.000 m. El cim més alt de tot el massís és el Mont Caro, amb 1.441 m.

El Parc Natural dels Ports disposa d’àrees de lleure ubicades en els diferents accessos a l’espai protegit. Al Montsià, trobem les àrees de lleure de la Fou i de la Vall. L’itinerari del racó de la cova d’en Marc i l’Airosa a la Vall ofereixen formacions geològiques de gran atractiu, i el del mas de Barró una de les millors perspectives de les Faixes, paisatge de roques i boscos on destaquen els fajos per la seva coloració a la tardor.

Font del Bosc

Al 2013 es va aprovar la Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre dins del Programa MaB, Man and Biosphere. La Reserva consta d’una superfície de 367 729 hectàrees de les qual el 78,2 % són terrestres i el 21,8% són marítimes. El 35% de l’àmbit de la Reserva està inclòs a la Xarxa Natura 2000. Destaquen les tres zones nucli: Parc Natural dels Ports, Parc Natural del Delta de l’Ebre i l’Espai d’Interès Natural de la Serra de Cardó.