Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Notícies

Inscripció visita familiar a les pintures rupestres, el dia 24 d’abril

Diumenge 24 d’abril

10:30h Sortida familiar a les Pintures Rupestres del “Cocó de la Gralla”.

S’inicia l’itinerari guiat a l’aparcament de les pintures, a la Zona dels dos Barrancs. S’hi ha d’arribar en cotxes particulars. Es recomana roba i calçat còmodes i aigua.

Al recinte de les pintures hi haurà una explicació de les pintures, acompanyada d’una demostració a càrrec de Marco Pla

https://rzknhrbpkr.wixsite.com/ebreibosc

Inscripció prèvia a: https://cdrmuseudelapauma.cat/worpre/sortida24abril/

Les inscripcions es tancaran el dia 22 d’abril a les 12 h.

Taller màxim de 20 persones, per capacitat màxima dintre del recinte.

En cas necessari, l’Ajuntament realitzaria un segon torn, ja s’indicaria l’horari de sortida, sempre respectant l’ordre de les inscripcions.

Activitat gratuïta s’hi poden apuntar les persones residents al Mas de Barberans o que tinguin una estreta vinculació amb el poble.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BONES FESTES MAJORS 2023!

Us presentem el programa de festes, elaborat amb dedicació i estima, perquè gaudíssiu d’uns dies plens d’alegria. L’Ajuntament es reserva el dret de canviar l’ordre dels actes, suprimir o variar alguns d’ells, per causes alienes. Us hi esperem!

Programa-de-festes-2023-09-WEB-2

EXPOSICIÓ FET A MÀQUINA

Si el 2018 va ser Fet a mà i el 2019, Fet amb bastidor, després del parèntesi de la pandèmia ara arriba Fet a màquina, una exposició produïda en col·laboració amb l’Associació de Dones Masoveres que hem preparat per a les Festes Majors del Mas de Barberans, i que com el seu nom indica, mostrarà diverses peces de roba brodades a màquina en un intent de fer visible el treball femení de les dones que, en el cas de les artesanies tèxtils, ha quedat amagat als llimbs de l’economia submergida.

Es poden portar les peces al Museu els dies:

11,12,13 i 14 d’abril de 8 a 14 h.

12 i 14 d’abril de 8 a 14 i de 15:30 a 18:30

Cada persona pot portar les peces que vulgue, sempre i quan sàpiga qui és la brodadora. Per a les estovalles només es podran portar 4 tovallons. Moltíssimes gràcies per endavant, en aquest cas, sense la valuosíssima participació ciutadana no hi hauria exposició.

Autor del cartell: Pep Cruells

La producció de la instal·lació anirà a càrrec de Jordina Bravo qui jugarà amb una escenografia que conjugui les peces de roba exposades amb un llençol a mig fer i amb la resta d’elements que configuren l’imaginari col·lectiu del brodat: la màquina de cosir, els petits bastidors que també s’usaven per brodar a màquina, els fils, el llibres de dibuixos…

Fet a Màquina s’inaugurarà el proper 22 d’abril, a les 20 h., a la sala Airosa del Centre de Desenvolupament Local. Museu de la Pauma del Mas de Barberans. I es podrà visitar fins a l’1 de maig.

Horaris:

Diumenge, 23 d’abril de 12 a 14 h.

Dilluns, 24 d’abril de 9:30 a 14 h.

Dijous, 27 d’abril de 9:30 a 14 h.

Divendres, 28 d’abril de 9:30  a 14 h. i de 17 a 19 h.

Dissabte, 29 d’abril de 12 a 14 h. i de 17 a 19 h.

Diumenge, 30 d’abril de 12 a 14 h.

Dilluns, 1 de maig de 12 a 14 h.

L’AJUNTAMENT DE MAS DE BARBERANS COORDINA I FA EL SEGUIMENTS DE LES ACTUACIONS DE LA BRIGADA DE LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA AL TERME MUNICIPAL DE MAS DE BARBERANS

Durant tot aquest mes de març una brigada de sis operaris fan tasques de manteniment i neteja de camins. Aquestes persones s’han contractat a través del Pla d’Ocupació 2023 del Consell Comarcal del Montsià, finançat per la Diputació de Tarragona, dins del programa Pla de Formació i Treball.

Des de l’ajuntament de Mas de Barberans es coordina i es fa el seguiment de totes les tasques. El nostre terme municipal és gran amb una xarxa de camis important i és, i ha estat sempre, un dels objectius principals de l’ajuntament mantenir-los en bon estat.

DONES RURALS, CARME TAL SUBIRATS

El projecte Dones Rurals, dones de Terres de l’Ebre pretén difondre les contribucions personals i socials de les dones en totes les branques del coneixement, i donar difusió de totes les tasques realitzades per les dones en àmbits laborals i socials poc visibilitzats, i així fomentar que la expertesa femenina sigui escoltada en tertúlies i visibilitzar la presència de les dones en àmbits extensament masculinitzats.

El recull consta de 100 dones de les Terres de l’Ebre nascudes abans de 1947. En concret, 24 dones del Montsià, 43 dones del Baix Ebre, 16 dones de Terra Alta, i 17 dones de la Ribera d’Ebre. Aquest recull s’ha realitzat gràcies a la col·laboració d’entitats, ajuntaments i particulars del territori.

Font informació: Institut Català de les Dones.

Mas de Barberans va proposar Carme Tal Subirats per la seva contribució a la difusió de la memòria viva del poble, sobretot per la seva participació a la revista Favarium.

El passat 10 de feber, al Consell Comarcal del Montsià, va tenir lloc l’acte de presentació del llibre i de l’exposició. Un exemplar del llibre es pot consultar a la Biblioteca Municipal de Mas de Barberans.

Podeu veure l’exposició aquí.

FOTOGRAFIA JOAN MARIA VENTURA CARDONA.

CARNAVAL 2023

El proper dissabte, 25 de febrer, l’ajuntament de Mas de Barberans organitza el Carnestoltes Masover: a les 19 hores començarà la Rua Infantil a la Farola acompanyats per la Unió Musical Mas de Barberans. A continuació al Centre Cívic tindrà lloc una actuació xaranguera i sopar d’entrepans freds i begudes a preus popular amb la col•laboració de l’AFA de l’Escola Teresa Subirats; i fins a la matinada ball amb el grup Prisma. Us hi esperem!

Tot i que a Mas de Barberans l’endarrerim una setmana, tradicionalment, el carnaval o carnestoltes és una festa mòbil celebrada set setmanes després de la primera lluna plena després del solstici d’hivern. Se celebra la setmana abans del Dimecres de Cendra, dia en què comença la Quaresma, que és el quarantè dia abans de la Pasqua. Les dates del carnaval sempre variaran en funció de com quedin les dates fixades per la Pasqua.