Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Notícies

Taula rodona, 27 de novembre, al Museu de la Pauma: “Violències”

Mas de Barberans commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones amb una taula rodona. L’objectiu de la celebració, oficiliatzada per l’ONU l’any 2000 el dia 25 de novembre, és denunciar la violència que s’exerceix envers les dones a tot el món i reclamar polítiques a tots els països per fer-la desaparèixer.

Read More

“Córrer detràs del vent”

Córrer detràs del vent neix rere la idea d’aconseguir recaptar fons per la lluita contra el Càncer. Els organitzadors han comptat amb la Lliga contra el Càncer de Terres de l’Ebre i Tarragona, entitat referent en ajuda oncològica, que té com a objectiu promocionar la investigació i la prevenció del càncer així com donar suport al malalt oncològic.
L’objectiu? Arribar a una xifra esperada d’uns 6000 € aproximadament durant tot el mes de novembre, gràcies a la participació dels diferents patrocinadors, col•laboració dels participants i venda dels productes solidaris. L’aposta esportiva escollida per l’organització, en forma de repte esportiu, és tractar de sumar 6000m+ de desnivell positiu en menys de 12h.

Read More

Mas de Barberans participa al Catalunya CleanUp Challenge (CCC)

El passat 18 de setembre, i gràcies a totes les persones voluntàries que hi van participar, es van recollir més de 400 kg de brossa als voltants del poble. Aquesta iniciativa s’inscriu dins del projecte Catalunya CleanUp Challenge.

El Catalunya CleanUp Challenge (CCC) és un repte de neteja col·lectiva arreu de Catalunya. Amb una app permet geolocalitzar la brossa abandonada al nostre entorn que recollim i consolidar les dades per poder actual.

L’objectiu de la iniciativa Catalunya CleanUp Challenge és CREAR persones més conscients i empoderades, una societat més sensible, un país més net i un món més sostenible.

Read More

Escales que pugen al cel 2021

Diumenge 10 d’octubre 2021 a les 19h al Centre Cívic, a Mas de Barberans

Poesia i performance alumnes Escola Teresa Subirats & Poesia audiovisual i artística alumnes IES les Planes & Audiovisual Poetes & Duet musical en directe de Pili Cugat i Carlos Lupprian.

Aforament limitat. Cal inscripció prèvia

7 i 8 d’agost Racó dels Artesans

Després de l’aturada provocada per la pandèmia, la Fira de Fibres Vegetals, organitzada per l’Ajuntament del Mas de Barberans amb la col·laboració amb l’Associació de Cistellers de Catalunya, torna amb una divuitena edició centrada en les artesanes i artesans, els quals exposaran creacions que alternen el saber fer d’un ofici tradicional amb l’experimentació creativa.

En un espai perimetral exterior i amb les mesures sanitàries corresponents, al Racó dels Artesans es reuniran un total de 28 expositors, vuit dels quals de les Terres de l’Ebre, per mostrar la seva tècnica amb el vímet, l’espart, la pauma i altres materials. 

A banda de mostrar el procés de creació, a l’espai també es podran comprar algunes de les peces artesanals, tot i que enguany no hi haurà parades de menjar o beure.

Podeu descarregar-vos el programa aquí.

La fira comptarà també amb tallers gratuïts per a totes les edats. Un cinturó de pauma, una polsera de medul·la de ratang, una estoreta de bova o un saquet d’herbes aromàtiques són algunes de les peces que s’ensenyaran en els tallers, en els quals es podrà participar els dos dies de la fira a les 12, 13, 18, 19 o a les 20 hores. A cada taller, d’una hora de duració, podran assistir un màxim de sis persones i la plaça s’atorgarà per ordre d’arribada, així com s’haurà de portar mascareta de forma obligatòria, tot i celebrar-se en un espai exterior. Les inscripcions s’han de fer una hora abans de cada taller a l’estand de l’Ajuntament. Els tallers infantils es poden consultar al programa.

Quant al Museu de la Pauma, aquest any estarà tancat excepte per a les dos visites guiades a l’exposició “Lookout” de la mà dels seus comissaris, Tim Johnson i Mònica Guilera, dissabte i diumenge a les 10 del matí. Així com per als concerts d’Acuática (Bosch & Simons, 2019-2021), també el 7 i 8 d’agost.