Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Notícies

Inscripció visita familiar a les pintures rupestres, el dia 24 d’abril

Diumenge 24 d’abril

10:30h Sortida familiar a les Pintures Rupestres del “Cocó de la Gralla”.

S’inicia l’itinerari guiat a l’aparcament de les pintures, a la Zona dels dos Barrancs. S’hi ha d’arribar en cotxes particulars. Es recomana roba i calçat còmodes i aigua.

Al recinte de les pintures hi haurà una explicació de les pintures, acompanyada d’una demostració a càrrec de Marco Pla

https://rzknhrbpkr.wixsite.com/ebreibosc

Inscripció prèvia a: https://cdrmuseudelapauma.cat/worpre/sortida24abril/

Les inscripcions es tancaran el dia 22 d’abril a les 12 h.

Taller màxim de 20 persones, per capacitat màxima dintre del recinte.

En cas necessari, l’Ajuntament realitzaria un segon torn, ja s’indicaria l’horari de sortida, sempre respectant l’ordre de les inscripcions.

Activitat gratuïta s’hi poden apuntar les persones residents al Mas de Barberans o que tinguin una estreta vinculació amb el poble.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

GIMNÀSTICA PER A LA GENT GRAN

A partir del dimarts, dia 4 d’octubre, s’inicien les classes d’activitat física i salut per a la gent gran al Centre Cívic. L’horari és de 15:30 a 16:30. Preu 15 euros amb pagament trimestral. Per a més informació podeu trucar als telèfons: 690382804 (Miquel) o al 676838656 (Elisa)

Racó dels Artesans 2022

El programa us el podeu descarregar aquí

El Racó dels Artesans, la Fira Monogràfica de les Fibres Vegetals del Mas de Barberans arriba aquest 2022 a la dinovena edició, que tindrà lloc, com sempre, el primer cap de setmana d’agost, els dies 6 i 7. Les fibres vegetals s’escamparan novament pels carrers del poble, fent gala d’una artesania arrelada en el saber fer més tradicional i vinculat al paisatge, transmès de generació en generació, però amb una clara voluntat transformadora que any rere any sap projectar aquest ofici ancestral cap al futur i guanyar-hi nous adeptes.

Enguany la fira ha recuperat l’esperit internacional que la pandèmia va deixar en suspens l’última edició, molt centrada en l’artesania d’aquí. Així, de tots els artesans i artesanes que estaran presents a la fira, sis són de fora. Es tracta, per una banda, de Lore Wild (Alemanya) i Valérie Testu (França), que a part de tenir expositor a la fira faran tàndem per erigir una construcció d’art efímer en algun punt del Mas de Barbeans. Els altres representants internacionals són Jette Mellgren (Dinamarca) i els seus experiments amb escorça; Margeet Hajee (Holanda) especialitzada en escultures elaborades amb diferents fibres;  i Lieve Lieckens   (Bèlgica) i Andrea Magnolini (Itàlia) ambdós fan servir principalment el vímet com a matèria primera.

Més informació a: https://cdrmuseudelapauma.cat/worpre/la-fira/

Bona Fira i gràcies per la col·laboració de tota la població.

LES INCOMPTABLES 2

En el marc del Pacte d’Estat contra la violència de gènere, s’ha elaborat un mural fotogràfic amb el nom ja genèric de “Les incomptables.
Enguany, el lloc elegit és tot just on a finals de la dècada dels 20 del segle passat es va realitzar la fotografia, la zona de les basses. Les protagonistes de la fotografia són dues germanes masoveres: Cinta Subirats Lleixà (1905 – 1990) i Elisa Subirats Lleixà (1910 – 1932) i estan rentant roba.

Read More

A Llatar al juliol

L’ajuntament de Mas de Barberans organitza un curs gratuït de llatar tots els dijous del mes de juliol de  16 a 20 h.

Es poden inscriure les persones residents a Mas de Barberans o que tinguin relació directa amb el poble.

Edat mínima: 12 anys. Es poden apuntar   presencialment al Museu de la Pauma o trucant al 977053778.

Màxim 10 persones.