.

 

La meteorologia dels darrers mesos i setmanes està propiciant que durant aquests mesos de gener i febrer la majoria de comarques de Catalunya hi hagi un elevat perill d’incendis.

 

 

 

Les causes d’aquesta situació estan relacionades amb la manca de pluges. Mentre no millorin les condicions de la vegetació es preveu que el nivell de perill d’incendi continuï assolint sovint valors alts, molts alts en els dies més desfavorables.

 

 

 

Així, en el període comprès entre la publicació al DOGC, a principis de la setmana vinent, i el 14 de març de 2012 queda prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals siguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta de les comarques amb més risc d'incendi. També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d’esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura, llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestal. En funció de la meteorologia, i si el risc d'incendi forestal disminueix, es podrien derogar aquestes mesures excepcionals.

 

 

 

La prohibició afecta les comarques de l' Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès,Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garraf, Garrotxa, Garrigues, Gironès, Maresme, Montsià, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla de l’Estany, Priorat, Ribera d’Ebre, Ripollès, Segarra,Segrià, Selva, Solsonès, Tarragonès,Terra Alta, Urgell,Vallès Occidental i Vallès Oriental.

 

 

 

La comarca del Pla d’Urgell està exempta de demanar autorització fins el 14 de març perquè totes les terres són de conreu. Quant a la Vall d’Aran, la gestió de les cremes es fa a través del seu règim d’autonomia i a més, en aquests moments és l’única que esta coberta de neu.

 

 

 

Us informem que utilitzem cookies de tercers que ens permeten obtenir informació dels usuaris que accedeixen a la web.