Ajuntament de Mas de Barberans

foto_cistell.jpg
Inici - Festes, fires i tradicions - Festa de Sant Antoni - Festa de sant Antoni 2012

Festa de sant Antoni 2012

SantAntoni_2012_Cartell

FESTA DE SANT ANTONI

La festa es celebra el dissabte més proper a sant Antoni, 17 de gener, engunay el dia 21. El projecte de recuperació de la festa es va incloure dins del programa Tallers per la Festa del Departament de Cultura de la Generalitat. Al 2009 es va tenir un ajut i es va fer una recerca per part del Centre d’Estudis lo Lliscó de Mas de Barberans i es va documentar que a Mas de Barberans fins aproximadament el 1925 es celebrava la festa de sant Antoni amb la representació de la vida del sant i la cremada d’un ramer (aixopluc que es feien els pastors amb boixos i puntals de pi). En acabar la representació es deien una versos que eren una sàtira de la vida dels habitants del poble durant l’any i per acabar es ballava la jota. Al llarg del segle XX la festa va passar per diferents etapes: des de ser una festa tan important com la de Sant Marc, actual Festa Major, a desaparèixer. És un projecte elaborat per conjugar els elements festius que es fan cada any a la població: Els Tres Tombs i la benedicció dels animals i els elements recuperats. Si bé és una festa basada en la tradició s’ha intentat fer un salt en el temps i s’ ha creat una festa del segle XXI.

Actualment la festa consiteix en danses de dimonis, torxes i percurssió, representació de la vida del sant, cremada del ramer, jota cantada, jota ballada, degustació de panoli i ball a la nit amb la col.laboració de la Societat de Caçadors Sant Roc.

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (programa 2012.pdf)programa 2012.pdf[ ]140 Kb

Add this to your website
 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies que ens permeten obtenir estadístiques dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí. Més informació aquí..

Accepto les cookies d'aquest lloc